Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.

Φίλοι μου μόλις τελείωσα το κειμενο που έκατσα να γράψω για τον όμορφο διαγωνισμό της Φλώρας μας. Τί να κάνω όμως που περνάει κατα πολύ τις λέξεις που επιτρεπονται; 640 μου βγηκαν και δε ξερω τι να κόψω για να φτάσω τις 500. Έκανα οτι μπορουσα (διότι ήταν πανω απο  640) αλλά και πάλι αν κόψω κι άλλο θα χάσει θαρρώ όλο το μύνημά του.

Δε πειράζει, εγώ θα σας το παρουσιάσω "ατόφιο" εδώ και εάν μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού καταφέρω να δημιουργήσω κάτι άλλο με λιγότερες λέξεις θα συμμετάσχω και εκεί.

Οι πέντε λέξεις που έπρεπε να ακολουθήσουμε είναι όσες βρείτε με κόκκινο χρώμα μέσα στο κείμενο. Εύχομαι να σας αρέσει και να μη σας μπερδέψει, να καταλάβετε δηλαδή όσα θέλω να πω γιατί παρασύρθηκα και δε ξέρω αν είναι όντως κατανοητά.

Θα περιμένω την άποψή σας.

Να είστε όλοι καλά!


Η συνταγή της ανεξαρτησίας.


            Το να σαι ανεξάρτητος παντού και πάντα είναι θεματάκι δύσκολο. Λίγοι μπορούν να το αντιληφθούν και ακόμη πιο λίγοι να το κάνουν πράξη!
            Κλείνεις το 18ο έτος της ηλικίας σου και θαρρείς πως τούτα τα γενέθλια εσωκλείουν μέσα τους τον «ορό της ανεξαρτησίας».
            Πόσο λάθος όμως! Δε σε κάνει ένα έτος ανεξάρτητο άτομο και φυσικά ούτε ένας αριθμός μιας φαινομενικά ας πούμε κατάλληλης ηλικίας.
            Βλέπω τριγύρω μου αμέτρητους ανθρώπους να προσπαθούν να το «παίξουν» ανεξάρτητοι όταν όλοι γνωρίζουμε πως πάντα καραδοκεί μέσα μας μια φλόγα, ένα είδος εξαρτημένης ανεξαρτησίας!!!
            Είθιστε να θεωρούν ανεξάρτητο άτομο το άτομο που δουλεύει και εχει δικά του χρήματα. Πόσο ανεξάρτητο άραγε μπορεί να είναι ένα άτομο που το καλοβόλεψαν κάποιοι δίχως να χρειαστεί να κουνήσει καν το μικρό του δαχτυλάκι;;;
            Επίσης είθιστε όπως είπα και πιο πάνω να θεωρούν ανεξάρτητο το άτομο που μπορεί έγκαιρα και φεύγει από τις φτερούγες της οικογένειας του δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να μη χρειάζεται να επιστρέψει σπίτι συγκεκριμένη ώρα, κάνοντάς το να σταματήσει να κοιτάζει επίμονα το ρολόι του όταν είναι βράδυ και βρίσκεται εκτός σπιτιού. Και μιλάμε για ένα άτομο που αύριο μεθαύριο πιθανόν να δίνει αναφορά στον εκάστοτε φίλο ή φίλη του. Άραγε πόσο ανεξάρτητο είναι ένα άτομο που κόβει μεν τους γόρδιους δεσμούς της οικογένειας αλλα δημιουργεί άλλους δεσμούς με αλλα άτομα που σε εκείνα θα δίνει καθημερινή αναφορά;;;
 Αλλά ναι ξέχασα. Εξαρτημένα άτομα μας κάνουν η οικογένεια, όχι οι ξένοι! Λίγο λάθος δεν ακούγεται αυτό;
Είθιστε να θεωρούμε ανεξάρτητο άτομο εκείνο που έχει ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι και κάποια πάγια ακόμη υλικά που πιθανό να αγόρασε μόνο του. Άραγε πόσο ανεξάρτητο μπορεί να είναι ένα άτομο που στην ουσία εξαρτάτε από τα υλικά αγαθά που μονο του προσφέρει στον εαυτό του;
 Ένα απλό και ασήμαντο για κάποιους παράδειγμα. Χαιρόμαστε που είμαστε ανεξάρτητοι οικονομικά και μπορούμε να έχουμε ένα καλό λαπτοπ και μια καλή σύνδεση στο ιντερνετ. Πόσο ανεξάρτητοι είμαστε όταν τη μισή και βάλε μέρα (12 ώρες +) τη περνάμε εκεί;; Ή ακόμη και όταν λείπουμε το μυαλό μας συνεχίζει να είναι εκεί;
            Αλλά ναι ξέχασα, ο κόσμος θεωρεί ανεξαρτησία το να μπορείς να αγοράσεις κάτι μόνος σου αλλα δε θεωρεί εξάρτηση να επαναλαμβάνει συχνά κάτι που του αρέσει πολύ! Μετατρέπω την εξάρτηση και την αδυναμία μου σε ευχαρίστηση διότι αυτό μου αρέσει και με συμφέρει να κάνω!
            Κι υπάρχουν αλλα τόσα παραδείγματα εξαρτημένης θα πω ανεξαρτησίας που αν καταφέρουμε να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα γύρω μας θα τα δούμε να αχνοφαίνονται στα μάτια των διπλανών μας! Αρκεί να δούμε λίγο παραπέρα από αυτά που ορίζει απλώς η λέξη ανεξαρτησία! Διότι αν εγω είμαι ανεξάρτητη μία φορά επειδή μπορώ να ζω μόνη μου, ο ναρκομανής που έχει απεξαρτηθεί είναι πλέον 1000 φορές ανεξάρτητος διότι κατάφερε κάτι που λίγοι μπορούν να «δουν» και να αντιληφθούν στο έπακρο!
            Διότι η συνταγή της ανεξαρτησίας φίλοι μου μη γελιέστε, δεν είναι μονο αυτή (είναι και αυτή αλλα όχι μονο) που μας σέρβιραν χρόνια τωρα!  Δεν είναι όσα ακούσαμε και όσα μας έπεισαν και όσα μας δίδαξαν πως είναι! Η συνταγή της ανεξαρτησίας είναι πάνω από διάφορα ιδεώδη και «προτάσεις» εθιμοτυπικών χαρακτήρων. Είναι πέρα από αδυναμίες, λάθη και πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να μας κοστίσουν!
            Η συνταγή της ανεξαρτησίας φίλοι μου είναι πανεύκολη! Και εχει μονο ένα βήμα! Τα αλλα όλα είναι για μένα γαρνιτούρες!
            Η συνταγή αυτή εχει ένα και μονο υλικό!
Ποιό;
Μα τον εαυτό μας φυσικά! Να είμαστε παντού και πάντα εμείς! Να μη μας νοιάζει τι θα πούνε, αν θα καταλάβουν, αν θα εισακουστούμε και πάει λέγοντας!
         Για μένα ανεξάρτητος είναι εκείνος που μπορεί να ανακαλύψει τον καλό του εαυτό και να τον προάγει ακόμη και σε εκείνους που δε θα του το αναγνωρίσουνε ποτέ!
Διότι ανεξάρτητος δεν είναι εκείνος που δε συμβιβάζεται, είναι εκείνος που συμβιβάζεται και ξέρει να προχωρά ακόμη και όταν οι εκάστοτε συμβάσεις τον κρατάνε πίσω!!!

Σχόλια

  1. Κική μου σωστή η συνταγή σου, αλλά όχι πανεύκολη.
    Πολλοί φτάνουν στα βαθιά γεράματα και δεν την έχουν ανακαλύψει.
    Πόσο μάλλον ένας 18χρονος, που είναι εγκλωβισμένος στα αντιφατικά μηνύματα του περίγυρου; Και ίσως τελικά, την ανεξαρτησία των παιδιών μας, να μην την επιδιώκουμε ούτε και μεις οι γονείς. Μας φοβίζει να χάσουμε τη σφαίρα επιρροής μας.
    Να'σαι καλά και μπράβο για την διεισδυτική ματιά σου.
    Φιλιά πολλά & καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα Μαράκι μου!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο σου, το πολυ καλο σχολιο σου θα τολμησω να πω γιατι εισχωρησεις πραγματικα βαθια στα μονοπατια της ανεξαρτησιας που ηθελα να περιγραψω.
      να εισαι καλα!
      ομορφη μερα ευχομαι!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. θα ξαναπεράσω αύριο να την διαβασω με την ησυχία μου , μόνο πέρασα να σου πω ότι ως τελευταια σου ανάρτηση μου δείχνει την
    TOP 5 FAVORITES: AΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ (πριν δυο μερες την είχες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα αγαπημενο μου δελφινακι!
      καλα εκανες και μου το ειπες.
      το ειδα κι εγω αυτο εχθες.
      προσπαθησα να το φτιαξω και δε φτιαχνοτανε.
      ευτυχως σημερα διαπιστωσα πως εμφανισε τις αναρτησεις το πρωι.
      οτι να ναι δηλαδη. χαχαχα
      καλημερα και παλι φιλη! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
    2. διάβασα την ιστορία σου..κρίμα που δε θα παρουσιαστεί στο μπλοκ της Φλώρας , στο παιγνίδι γιατί δίνεις ενα πολύ καλό μήνυμα... φιλούθκια

      Διαγραφή
    3. δελφινακι μου σ ευχαριστω που ηρθες ξανα!
      και που σχολιασες.
      περνουσε κατα πολυ το οριο των λεξεων, γι αυτο δεν το εστειλα. αν το εκοβα κ αλλο θα εχαν το νοημα του.
      καλο βραδυ δελφινακι μου!

      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  3. απολύτως κατανοητά τα όσα έγραψες.
    μια λέξη που εύκολα "πετάμε" στο τραπέζι των ιδιοτήτων μας, μα που καθόλου εύκολη δεν είναι...
    ώριμες οι σκέψεις σου, γλυκό μου, και μπράβο σου γι' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ Βικακυ μου!
      παντα τα λογια σου εχουν ιδιαιτερη εκτιμηση για εμενα!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  4. Kική μου, το ξετίναξες το θέμα.
    Δεν σου κρύβω πως παρά τα 53 χρόνια μου, με αγωνία προσπαθούσα να δω μήπως είμαι ανάμεσα σε κάποια απ' τις κατηγορίες των εξαρτημένων που προανέφερες.
    Θέλει κότσια γερά για να πατάς στα πόδια σου και να διατηρείς την ανεξαρτησία σου.
    Ωστόσο υπάρχουν κάποια δεσμά που μόνοι μας βάζουμε στον εαυτό μας και έχουν να κάνουν με τα παιδιά μας, την οικογένειά μας.
    Πίστεψέ με αυτή η εξάρτηση είναι γλυκειά αλλά συγχρόνως και πολύ ισχυρή. Είναι επίπονο να αφήνεις σιγά σιγά τα λουριά με τα οποία κρατάς τα παιδιά σου μέχρι αυτά να τα λύσεις εντελώς και σαν παρατηρητής πια να παρακολουθείς από μακριά την εξέλιξή τους.
    Σε σχέση με αυτού του είδους τις εξαρτήσεις θα σου πω πως είναι οδυνηρή συνήθως η εξάρτηση των δύο συζύγων που τις περισσότερες φορές καταλήγει να γίνεται βασανιστική εκατέρωθεν... όμως η συνήθεια, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα δεν αφήνουν περιθώρια ανεξαρτητοποίησης.
    Πολλές οι φυλακές του κόσμου και μακάρι οι δεσμοφύλακές τους να μην κρατούν μαστίγιο στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και απο εδω Φλωριτσα μου!
      ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου και τη διευσδυτικη ματια που εδωσες στο κειμενο μου.
      συμφωνω σε οσα ειπες για την οικογενεια κτλ και ξερω πως εχεις απολυτο δικιο! ειναι μια γλυκια αλλα πολυ ισχυρη εξαρτηση και οσο και να μη το παραδεχτουμε παντα θα υπαρχει. αν ειμαστε ο εαυτος μας ομως (που πρεπει να ειμαστε κυριως με οσους αγαπαμε ειλικρινα) ολα θα πανε καλα! κατανοηση να υπαρχει και ολα θα λειτουργησουν ορθα.

      φιλακια πολλα αγαπη μου! να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  5. Κική μου καλημέρα
    Όλοι έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε "ανεξάρτητοι", αλλά η δική σου διεισδυτική ματιά σωστά της έδωσε την πραγματική διάσταση. Αυτό που έχουμε οι περισσότεροι είναι "εξαρτημένη ανεξαρτησία".
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Ελενη μου!
      παντα θα εξαρτωμαστε απο καπου, δεν ειναι κακο, κακο ειναι να παραποιουμε τους εααυτους μας! παντου και παντα ο εαυτος μας και τοτε ειμαστε οντως ανερτητοι περα και πανω απο κανονες και ιδεωδη. :)

      να εισαι καλα αγαπη μου! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Η "εξαρτημένη ανεξαρτησία", λύει τα δεσμά της όταν υπάρξει το φίλιωμα με τον Εαυτό. Τα πάθη έχουν παύσει να χαλιναγωγούν, δίνοντας την θέση τους στην αληθινή ελευθερία της ανεξαρτησίας.

    *ζωγράφισες με την επιλογή του θέματος και την ανάπτυξή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου αρεσαν πολυ αυτα που ειπες κοριτσακι μου! τοποθετηθηκες αψογα επι της ουσιας! ευχαριστω πολυ για ολα! να εισαι παντα καλα! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  7. Όλα κατανοητά,αφού με τόσο ωραίο τρόπο τα έχεις δοσμένα.Τώρα όσο για την συνταγή...ακόμη την ψάχνω.Δυστυχώς η ανεξάρτητη σκέψη,πολλές φορές δεν συμβαδίζει με τις ανεξάρτητες πράξεις.
    Αλλά δεν πτοούμαι!Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα!
    Φιλάκια κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα πρωτα 100 ε; χαχαχαχα
      βασικα να ειμαστε ο εαυτος μας! ο ανεξαρτητος ανθρωπος ειναι αυτος που μπορει να ειναι ο εαυτος του παντου και παντα. που δε ντρεπεται να πει τη γνωμη μου αλλα ξερει να ακουει εννοειτε και γενικα να νοιωθουμε ελευθεροι τοσο εσωτρικα οσο και εξωτερικα. :)

      να εισαι καλα αγαπημενο μου Μιραντακι! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  8. εχεις ταλεντο. και πολυ ωραιο το κειμενο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εστειλα ενα κατεβατο και χαθηκε. αμαν μωρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ηρθε καποιο αλλο σχολιο σου φιλη μου. μονο το απο πανω. λυπαμαι που εγραφες αδικα... :(

      παρ ολα αυτα σε ευχαριστω και παλι για ολα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  10. λοιπον εχεις ταλεντο και το κειμενο σου ειναι πολυ ωραιο. καλη σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωτα μου νομιζω πως σημερα ο μπλοκερ μου σε μπερδεψε με τα σχολια. Λυπαμαι γι αυτο.
      Θελω να σε ευχαριστησω απο καρδιας για τα καλα σου λογια. Μακαρι να τα αξιζω! Φιλακια πολλα πολλα! Να εισαι καλα φιλη!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα γλυκιά μου φίλη..καλώς σε βρίσκω Κικίτσα μου..πάντα με αναρτήσεις με άφθονο προβληματισμό και σκέψη..συμφωνώ μαζί σου..το έπιασες δυναμικά το θέμα..καμμιά φορά η ανεξαρτησία είναι καθοδηγούμενη..το ελεύθερο σπάνια της δίνεται..σπάνια της χαρίζεται..γιαυτό δίνουμε τις μάχες μας και σαν λαός και σαν μεμονωμένες προσωπικότητες..δίνουμε λοιπόν πολλές μάχες για την κατάκτησή της και πολλές φορές όχι αναίμακτα..φιλάκια απειρα ματάκια μου..εξαιρετικό για άλλη μιά φορά!!χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε στην όμορφη οικογένειά μας στην μοναγική μπλογκογειτονίτσα μας..να έχεις μιά όμορφη μέρα σου εύχομαι και ευχαριστώ για τα γλυκά μελένια σχόλιά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου Καιτη δε μπορω να σου περιγραψω το τι χαρα ενοιωσα οταν ειδα αναρτηση σου! ειλικρινα χαρηκα παρα πολυ και ετρεξα ευθυς να σε διαβασω! εκπληκτικη οπως παντα αλλωστε!!!

      ευχαριστω πολυ και εγω με τη σειρα μου για τα καλα σου λογια και ευχομαι να μη χαθεις απο τη γειτονια! σε εχουμε αναγκη!!! μας δινεις τοσα μα τοσα πολλα! φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  12. Καλή επιτυχία σου εύχομαι...όμορφο το κείμενο σου...!
    Να περνάς όμορφα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα καλη μου φιλη!
      φιλακια πολλα!
      καλο βραδυ ευχομαι ολοψυχα!

      Διαγραφή
  13. Κική μου πολύ διεισδυτικά και με ωριμότητα ανέπτυξες το θέμα που όντως σε όλους μας έχει αντίκτυπο ! Βαθιά μέσα μας λαχταρούμε την ανεξαρτησία μας ,την προσωπική μας ελευθερία. Πόλλές μάχες δίνονται για το σκοπό αυτό. Ομως μέσα από την απέραντη αγάπη και θαλπωρή της οικογένειας αλληλοκρατούμε τα δεσμά μας !
    Στον εργασιακό χώρο σπάνια μας δίνεται η δυνατότητα να είμαστε ΄΄εμείς΄΄ , οπότε ο συμβιβασμός είνα ι αναπόφευκτος. Ας είμαστε ο εαυτός μας , ας τον αγαπάμε ως έχει και κρατάω το όνειρο της ανεξαρτησίας
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ για το εμπεριστατομενο θα ελεγα σχολιο σου. διεισδυτικη οπως παντα η ματια σου φιλη μου σε οσα γραφω. να ξερες ποσο πολυ το εκτιμω αυτο! μα ποσο πολυ ομως!
      σ ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου για ολα!
      φιλακια πολλα!!!!
      καλο βραδυ ευχομαι!

      Διαγραφή
  14. Κικίτσα μου θα επιστρέψω το βράδυ να διαβάσω με την ησυχία μου την ανάρτησή σου όπως και όσες έχασα όλες αυτές τις μέρες!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποτε μπορεσεις Παρασκευουλα μου!
      και αμα κουραστεις ελα αλλη μερα, δε με πειραζει. :)

      να εισαι καλα αγαπη μου!
      φιλακια πολλα!
      καλο βραδυ ευχομαι! <3

      Διαγραφή
  15. Μα πολύ καλογραμμένο κείμενο γλυκιά Κικούλα μου! Κάθε φορά μας εκπλήσσεις!!! Όντας η ανεξαρτησία είναι πολύ εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το πράξεις στο 100%. Η δική σου οπτική όμως το έθεσε σε σωστές βάσεις.
    Να είσαι καλά και να γράψεις για το παιχνίδι της Φλώρας, έχεις τόσο ταλέντο γλυκιά μου!!! Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια! Θιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινακι μου γλυκο σ ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για τα καλα σου λογια!! Ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου.
      Δε ξερω αν εχω ταλεντο, οχι τουλαχιστον τοσο οσο με κανετε να αισθανομαι οτι πιστευετε πως εχω αλλα στανταρ εχω θεληση και αναγκη εκφρασης. Βασικα αν δεν υπηρχατε ολοι εσεις δε θα χα και λογο να γραφω! Σε σας το χρωσταω ολο αυτο! Να ειστε ολοι καλα!

      φιλακια πολλα φιλη μου!
      καλο βραδυ ευχομαι ολοψυχα! <3

      Διαγραφή
  16. Kική μου δείξε μου έναν ανεξάρτητο άνθρωπο και θα με αφήσεις άναυδη…
    Η ύλη είναι η πρώτη αλυσσίδα που κρατά δέσμιο τον άνθρωπο, τα δόγματα, η ιδεολογία, η ομάδες που εντάσσεται το ανθρώπινο ον, τα χρέη, οι υποχρεώσεις, οι περιορισμοί της κοινωνίας…..
    Μόνο όταν κάποιος καταλάβει την απατηλότητα του κόσμου, το προσωρινό της ζωής και πάψει να είναι αμνός… όταν σταματήσει να είναι ένα ανθρωπάκι κάτω από τους ξενιστές του μπόρεί να ισχυριστεί πως τα κατάφερε και ένοιωσε ανεξάρτητος….
    Μια πολύ ωραία θεωρία περί ανεξαρτησίας έχει στην «Πολιτεία» του Πλάτωνος…. Νομίζω πως αξίζει να την διαβάσει κάποιος και ή θα πάρει μαθήματα περί ανεξαρτησίας ή θα απογοητευτεί με το πόσα θα πρέπει να θυσιάσει για να την αποκτήσει.
    Πολύ καλό , συγκροτημένο και σωστό το ψάξιμό σου Κική μου στο κείμενό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Λεβινακι μου!
      ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου και οσα ανεπτυξες μεσα του. και επισης σ ευχαριστω για τη θεωρια που μου προτεινεις να διαβασω. θα το κανω αμεσα.
      να εισαι καλα αγαπη μου!
      οπως παντα εκφραζεσαι με το δικο σου μοναδικο τροπο θα πω!
      φιλακια πολλα αγαπη!
      ομορφη μερα να εχεις!

      Διαγραφή
  17. Κικίτσα μου καλησπέρα!
    Το θέμα που έπιασες ωραίο αλλά φυσικό ήταν να μην μαζεύεται μέσα στο όριο των 500 λέξεων!

    Υπάρχει η εξάρτηση κι η αλληλεξάρτηση!
    Θα πιάσω το θέμα στην ενήλικη ζωή μας, γιατί όσο υπάρχει κάλυψη των αναγκών μας από τους γονείς μας πάντα θα υπάρχει εξάρτηση από αυτούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε πάντα εξαρτημένες προσωπικότητες.

    Άλλο αναγκαστική εξάρτηση κι άλλο εξαρτημένη προσωπικότητα!
    Έχω υπάρξει στο παρελθόν κι είδα κι έπαθα για να μάθω να πιστεύω σε μένα και στις δυνατότητες μου!

    Όπως κατέληξες όλα έχουν να κάνουν με την εικόνα που έχουμε για μας!
    Η πίστη μέσα μας ! Ανασφαλή άτομα τυλίγονται γύρω από άλλα που τα θεωρούν πιο δυναμικά. Αλλά και τα δυναμικά τελικά μπορεί να μην είναι τόσο δυναμικά σε αυτή την περίπτωση ! Ποιος θέλει έναν άλλον τυλιγμένο πάνω του αν δεν τον έχει κατά κάποιο τρόπο κι αυτός ανάγκη;
    Ωραία πάσα μου δίνεις ...Λες να ασχοληθώ με την εξάρτηση ( στις σχέσεις ) κάποια στιγμή;

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Αριστεα μου!
      βασικα οι τοποθετησεις σου ειναι τοσο αρτια συνδεδεμενες μεταξυ τους που ειλικρα σ ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για αυτο το σχολιο σου!
      ειλικρινα το ευχαριστηθηκα και θαρρω πως πηγε ενα βημα παραπερα την αναρτηση μου!
      νομιζω πως σημερα εκφραστηκες παρα πολυ δυναμικα και με χαρα θα περιμενω να σε δω να αναλυεις τις εξαρτημενες σχεσεις! θα κανεις ενα σουπερ δυνατο θεμα!!!
      περιμενω να το κανεις πραξη ναι;;;
      φιλακια πολλα αγαπη!
      να εισαι παντα καλα!

      Διαγραφή
  18. Πολύ δύσκολο θέμα Κική μου!
    Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι την έννοια της ανεξαρτησίας αν ρωτήσεις θα ακούσεις χίλιες διαφορετικές απόψεις!
    Δυστυχώς!
    Και όταν δεν ξέρεις τι σημαίνει δεν μπορείς και να την χαρίσεις σε κάποιον!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαπημενη μου Ελενα!
      σιγουρα αν ρωτησεις 10 ανθρωπους τι ειναι ανεξαρτησια θα σου πουν 10 διαφορετικες απαντησεις ακομη κι αν μοιαζουν μεταξυ τους θα ειναι διαφορετικες. και γενικα αυτο ισχυει για οτι κιι αν ρωτησουμε τους ανθρωπους. ο καθε ανθρωπος ως μοναδικη οντοτητα θα αναλυσει και το σχεπτικο του.
      απλα θεωρω πως αν ειμαστε ο εαυτος μας δε θα νοιωσουμε την αναγκη να απεξαρτηθουμε απο κατι αρα ειμαστε ανεξαρτητοι λογω προσωπικης ελευθεριας. καπως ετσι το εχω στο νου μου.
      να εισαι καλα φιλη μου!
      ευχαριστω πολυ για το σχολιο!
      φιλακιααα

      Διαγραφή
  19. Kικη γι αυτη την εξαρτημενη ανεξαρτησια ποσο δικιο εχεις , πολλες ειναι οι περιπτωσεις που θεωρουνται ζηλευτες και αν τις δεις καλυτερα θα ανακαλυψεις τοσα τρωτα σημεια, πολυ ωραιο κειμενο, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα κοριτσαρε μου!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  20. Σε άφησα τελευταία επίσκεψη για απόψε να σε απολαύσω!! :)) Μου αρέσει πολύ όπως περιγράφεις την συνταγή της Ανεξαρτησίας και θα συμφωνήσω απόλυτα με την τελευταία πρότασή σου!!! Οι συνταγές βέβαια δεν πετυχαίνουν πάντα αλλά εκεί κρύβεται και το μεγάλο μυστικό!! Να δοκιμάζεις ξανά και ξανά χωρίς να εγκαταλείπεις!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο Παρασκευουλα μου!
      ετσι ακριβως ειναι!
      ευχαριστω παρα πολυ για ολα!
      φιλακια πολλα αγαπη μου! <3

      Διαγραφή
  21. Βρε Κική μου τι να πω τώρα εγώ για αυτό το υπέροχο κείμενο;!
    Βρήκα εμένα την ίδια σε αυτό, σε πολλά σημεία...
    Διάβαζα κάθε γραμμή και μέχρι να φτάσω στον επίλογο, έλεγα από μέσα μου: "Κοίτα να δεις που εγώ πιστεύω πως η συνταγή της ανεξαρτησίας πρέπει να είναι ο εαυτός μας!" και να σου! φτάνω στις τελευταίες γραμμές και βλέπω αυτό που γράφεις!
    Είναι δύσκολο πράγμα η ανεξαρτησία αλλά όχι ακατόρθωτο και το λέω εγώ που τουλάχιστον με τον εαυτό μου, εγώ κι εκείνος έχουμε βρει την εσωτερική ανεξαρτησία μας. Όλα από εμάς ξεκινάνε... (το έχω αναλύσει και σε ανάρτησή μου!) και όπως λέω πάντα :
    Και να μην ξεχνάτε:
    "Να χαμογελάτε & να είσαστε ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ ο εαυτός σας!"
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που συμφωνουμε Μαρακι μου!
      εχω καταλαβει πως δουλευεις πολυ με τον εαυτο σου και αυτο το χαιρομαι παρα πολυ σε εσενα και σε οσους το κανουν πραξη!
      αν ειμαστε καλα με τους εαυτους μας θα ειμαστε καλα γενικως.
      εννοειτε πως συμφωνω παρα πολυ σε οσα ειπες πιο πανω και ευχαριστω απο καρδιας για τα καλα σου λογια!
      φιλακια πολλα φιλη!
      να εχεις μια υπεροχη μερα!

      Διαγραφή
  22. Μπράβο μπράβο μπράβο! Κική μου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη σε όλα.. Συμπτωματικά πολλά από αυτά που έγραψες τα συζητάω αυτές τις μέρες.. Συγχαρητήρια κι ας μη πήρε μέρος λόγω μεγέθους, είναι από τα πιο ωραία σου που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, πολύ σημαντικό κείμενο. Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Κατερινα μου και σ ευχαριστω απο καρδιας για τα καλα σου λογια. Χαιρομαι ιδιαιτερα που αγαπησες το κειμενο μου και σ ευχαριστω ξανα για οσα μου ειπες.
      Να εισαι καλα κοπελιτσα μου! Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  23. Περί ανεξαρτησίας, πρέπει να εξετάσεις τις εξαρτήσεις, φύση και θέση, ώστε να προσδιορίσεις πρώτα τι δεν είναι.
    Όταν λες ότι η συνταγή έχει ως υλικό τον εαυτό μας, και δει τον συμβιβασμένο που οι συμβάσεις τον κρατάνε πίσω, τότε εξ ορισμού δεν έχουμε να κάνουμε με ανεξαρτησία αλλά με εξάρτηση! Αν βλέπεις ανεξαρτησία σ' αυτόν που εγκλωβίζεται στις συμβάσεις του (δηλαδή ανίκανος να προχωρήσει) τι θα δεις αν απεγκλωβιστεί από αυτές; Αυθαιρεσία;

    Συνεπώς λοιπόν η συνταγή για ανεξαρτησία, ενπεριέχει ώριμη και συνεπή αντισυμβατικότητα, η οποία βρίσκεται εντός του πλαισίου της υπευθυνότητας.
    Ο συμβιβασμένος που μένει πίσω, είναι εγκλωβισμένος στον φόβο, στην έλλειψη αποφασιστικότητας και ελπίδας!
    Η προαγωγή του καλού εαυτού είναι εν μέρει μια μορφή αντισυμβατικότητας, αν εννοούμε καλό εαυτό, τον αληθινό εαυτό και όχι τον εξωραϊσμένο κατά τα κοινωνικά πρότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!

      εχω την εντυπωση πως το σχολιο σου εχει μεσα πολλα σημαντικά πραγματα αλλα ειλικρινα μου ειναι καπως δυσνοητο να το κατανοησω πληρως.

      θα προσπαθησω να σου απαντησω με το δικο μου απλο τροπο καθαρα με τη δικη μου οπτικη γωνια.

      Θεωρω πως ανεξαρτητος ανθρωπος ειναι αυτος που δε φοβαται να ειναι παντα και παντου ο εαυτος του.

      Αφου εξαρτημενος ανθρωπος ειναι αυτος που κρατατε απο κατι, ανεξαρτητος ειναι αυτος που ειναι και νοιωθει ελευθερος.
      Η εσωτερικη τουλαχιστον ελευθερια (το να μη φοβομαστε να δηλωνουμε τη πραγματικη μας ταυτοτητα) ειναι για μενα ανεξαρτησια. ανεξαρτησια κυριως του εαυτου μας.

      Τωρα οσον αφορα τις συμβασεις αυτο που ηθελα να πω θα στο δωσω με το κατω παραδειγμα:

      Στην δυσκολη εποχη που διανυουμε δε μπορω να κανω πολλα πραγματα που θελω, αρα κατι με κρατα πισω ως προς τα ονειρα μου (και οχι μονο). Αυτο δε με κανει εξαρτημενη απο τη κοινωνια μας ομως διοτι παρ ολες αυτες τις συμβασεις που μας αναγκαζουν να ζουμε εγω κατορθωνω να προχωρω και να νοιωθω ακομη ελευθερη.
      ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω..

      Για το τελος σε αυτο που ειπες για τη προαγωγη του καλο μας εαυτου εννοειτε πως αναφερομαι στον αληθινο εαυτο μας και ο αληθινος εαυτος μας εχει παντοτε καλη φυση. Εμεις τον καταστρεφουμε στη πορεια. Ετσι πιστευω...

      Ελπιζω να σε κατατοπισα.
      Ευχαριστω και παλι για το σχολιο σου!

      Να εισαι καλα!
      Ομορφη μερα να σε περιμενει!

      Διαγραφή
  24. Κάθε μέρα μπαίνουμε στον στίβο
    προσπαθώντας να αναπνεύσουμε
    τον αέρα της ανεξαρτησίας και κάθε
    μέρα απλά διαπιστώνουμε πως έχουμε
    πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε!!


    φιλί αγαπημένη Κική με πλούσιο ταλέντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου!!! αγαπημενη μου Ελενη! μα ποσο ομορφο σχολιο ειναι αυτο! Οι ποιτητικοι σου στιχοι στο σχολιασμο πραγματικα με απογειωσαν! Τοσο μα τοσο αληθινα λογια!!! Ενα καλεσμα θα πω!

      Σ ευχαριστω πολυ και για το κοπλιμεντο στο τελος! Ευχαριστω και ανταποδιδω καρδια μου! Να εισαι καλα!!! <3

      Διαγραφή
  25. Κική μου,
    πολύ ενδιαφέρον το κείμενο που εμπνεύστηκες από τις λέξεις του διαγωνισμού της Φλώρας μας!
    Επίσης, είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης.. Κοιτώντας τριγύρω, δύσκολα ανακαλύπτεις ανεξάρτητες προσωπικότητες..
    Θαρρώ πως κάποιες "εξαρτήσεις", όπως αυτή που ανέφερε η Φλώρα μας του γονιού-παιδιού είναι αναπόφευκτες.. και ο δεσμός καλό είναι να σπάει.. μα πότε, με ποιο τρόπο;
    Εντέλει, πιστεύω πως και για μένα η ανεξαρτησία είναι περισσότερο ψυχική υπόθεση και δύσκολο να την αποκτήσει κάποιος στο 100%.. Η ανεξαρτησία είναι ένας συνεχής αγώνας..
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις απολυτο δικιο κοπελιτσα μου!
      και εγω το ιδιο πιστευω. συνεχης και δυσκολος αγωνας.

      να εισαι καλα αγαπη! ευχαριστω για την επισκεψη, τα σχολια, την αγαπη, για ολα! ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου!

      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  26. Ενδιαφέρον κείμενο.. Κατά έναν παράξενο τρόπο, αν και δεν το έγραψα πουθενά την λέξη ανεξαρτησία, η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο διαγωνισμό έχει κάποια σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσε νεε μου φιλε!
      σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια!! :)

      καλο βραδυ! να εισαι καλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να