Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΥΓΥΡΙΣΜΕΝΑ .....



Eκφραστικοί μου, καλημέρα.
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντές μας - που ομολογουμένως - είστε αρκετοί.
Να σας χαιρόμαστε!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά δεν θέλω, θα μοιραστώ μαζί φωτογραφικό υλικό, ξέρετε άλλωστε πως λειτουργώ τόσα χρόνια, ίδια παρέμεινα θαρρώ. ;)

Έχω όμως κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ.


Σχεδόν πάντα, πριν κάποιο σπουδαίο για εμένα γεγονός, περνάω την φάση του "ποιά είμαι", "πού βαδίζω;" "γιατί το κάνω αυτό", "το αξίζω αυτό που γίνεται;" "μήπως να τα παρατήσω;", διανύω αν θέλετε μια βαθιά ερωτοαποκριτική ανασκόπηση που ταυτόχρονα με θλίθει αλλά μου δίνει και μια εσωτερική ώθηση.

Δεν ξέρω γιατί ακριβώς μου συμβαίνει αυτό αλλά συμβαίνει, σχεδόν πάντα, το θετικό όμως είναι πως μετά από αυτό το γεγονός, κάθε φορά, έχω και μια ακόμη απάντηση και συνάμα ώθηση.

Στις 18 του Μάη λοιπόν  - όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι - είχα την τιμή και την χαρά να παρουσιάσω το νέο μου βιβλίο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον πολυχώρο πολιτισμού  "Βαβέλ Πυρήνας Τέχνης" στο Μαρούσι με αγαπημένους μου συνεργάτες:


Συντελεστές:

Συντονίστρια – Παρουσίαση: Λουιζα Φρερη
Ομιλές: Σμαραγδή Μητροπούλου (Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Ποιήτρια, Θεατρική Συγγραφέας) (Smaragdi Mitropoulou)
 Γιάννης Πιταροκοίλης (blogger - σινεφίλ) (Giannis Pitarokoilis)
Ανάγνωση αποσπασμάτων: Χαρούλα Δουκουμέ (Χαρούλα Δουκουμέ)
Φιλικός χαιρετισμός: Ελένη Ατματσίδου (Eleni Miercoles)
Photo credit και επιμέλεια trailer του βιβλίου: Νίκος Μουσαβερές (Νίκος Μουσαβερές)


Το νέο μου βιβλίο λοιπόν "Η Αγάπη Δηλώνει Απών" - δεύτερο της τριλογίας αγάπης - που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λεξίτυπον , είχε την ευλογία (διότι περι ευλογίας πρόκειται) να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο από τις υπέροχες ομιλίες της Σμαραγδής και του Γιάννη μας όσο και απο τις υπέροχες αναγνώσεις της Χαρούλας μας.

Η παρουσίαση και ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από την Λουίζα με έναν υπέροχο και άκρως δημιουργικό και δυναμικό τρόπο!

Ο φιλικός χαιρετισμός από την φίλη μου (φιλία που μετράει 15 έτη) Ελένη Ατματσίδου ήταν άκρως τρυφερός και νοσταλγικός! Μου θύμισε μια σκηνή που είχα χρόνια να επαναφέρω στην μνήμη μου. Μοιραζόμουν μαζί της τα όνειρά μου κάνοντας βόλτα στην Πλάκα και τώρα - συντροφιά - τα ζούσαμε.
Πρέπει να ήταν η πρώτη παρουσίαση που ένιωσα τόσο συγκινημένη και ομολογώ πως η συγκίνηση, κρύβει μέσα της, ένα "ξεχασμένο" μεγαλείο.

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μοιράζεσαι πολύτιμες στιγμές σου με δικούς σου ανθρώπους, ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, που μπορούν και είναι δεκτικοί, στο να συμμεριστούν τον ενθουσιασμό και τη χαρά σου.

Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω τη χαρά μου, που σε αυτή την παρουσίαση με τίμησαν με την παρουσία τους, αρκετοί φίλοι από τον κόσμο των μπλοκς και θέλοντας να μην αδικήσω κανεναν θελω να αναφερω για ακομη μια φορά πως ολα αυτα τα χρόνια έχω δεχτεΊ αστείρευτη αγάπη και στήριξη απο πολλούς απο εσάς. Ξέρετε ποιοι ειστε και δεν χρειαζεται να αναφέρω περισσότερα. Εχετε την αγάπη και την ευγνομωσύνη μου, το νιώθετε πιστεύω αυτό.

Ξέροντας πως αρκετοί από εσάς θέλατε να είστε εκεί, αλλά σημαντικοί λόγοι σας κράτησαν μακριά, για εμένα νοερά υπήρχατε.

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τους bloggers που με τίμησαν με την παρουσία τους:


Μαρία Παρασκευοπούλου
Συλλέγω Στιγμές blog by Μαρία Παρασκευοπούλου


https://www.syllegw-stigmes.gr/
  https://www.mariaparask29-photography.gr/

η οποία μάλιστα - για ακόμη μία φορά - μας χάρισε πολύτιμο φωτογραφικό υλικό και την ευχαριστώ θερμά! Για εμένα Μαρία μου η πορεία σου στην τέχνη της φωτογραφίας πραγματικά είναι αξιοθαύμαστη και αξιοζήλευτη! Συγχαρητήρια!


Γιάννης Κούτρης (ο αγαπημένος μας σκρουτζάκος) 
https://scroodgejkok.blogspot.com/ 

με τιμάει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το γλυκύτατο φίλο που ξεχειλίζει από καλοσύνη και αυθεντικότητα!


Η Μαρία μας!!! 
Αχ, η Μαρία μας! 
Μαρία Κανελλάκη
Μπλόκερ αλλά και συγγραφέας των εκδόσεων 24γράμματα.
Τι τιμή και τι χαρά!
Μόλις την είδα να μπαίνει στον χώρο, πλημμύρισα από χαρά! 
Γλυκιά, όμορφη, ένας καθαρός άνθρωπος!
 
http://toapagio.blogspot.com/


Μαρία μου καλοτάξιδο και από εδώ το νέο σου βιβλίο, καλοτάξιδα και τα δύο σου βιβλία και φυσικά, σε περιμένω στην Χαλκίδα!


Για τον Γιάννη μας, καθότι ομιλητής και πάρα πολύ καλός μάλιστα, θα σας τα πω άλλη φορά σε άλλη ανάρτηση πιο εμπεριστατωμένα!!

Πριν κλείσω όμως, να σας πω ότι μεγάλη τιμή και χαρά αισθάνθηκα με την παρουσία του κυρίου Σπύρου Πετρουλάκη 
των εκδόσεων Μίνωα   και συνομιλώντας μαζί του διαπίστωσα το πόσο γλυκός, απλός και αξιόλογος καλλιτέχνης είναι. 

Το πιο θερμό μου ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου στη σημαντική αυτή για εμένα ημέρα και κυρίως στους φίλους μου και φυσικά στον σύντροφό μου τον Γιώργο Κασταμονίτη που τόσο δυναμικά με στηρίζει!

Να είστε όλοι καλά και εις το επανιδείν! :)

Και θα κλείσω την ανάρτηση τούτη με μία ονειρική φωτογραφία της δικής μας συλλεκτικής Μαρίας από τον χειροποίητο χώρο της Βαβέλ που μας φιλοξένησε!!!




Και περνούσα τις μέρες μου,

με τα χρώματά μου τακτοποιημένα.
Με τα όνειρά μου συγυρισμένα.
Με τα ποιήματά μου καθαρογραμμένα...
Γιατί έτσι τα ῾βλεπα. Ἔτσι νόμιζα.

Μενέλαος Λουντέμης, 1912-1977, Έλληνας συγγραφέας

Photo credits: Μαρία Παρασκευοπούλου
Συλλέγω Στιγμές blog by Μαρία Παρασκευοπούλου


Δεν ξέρω για πιο χάρισμα να πρωτομιλήσω της Μαρίας μας, σας παραπέμπω στα λινκ της ώστε να την γνωρίσετε καλύτερα και να διακρίνετε μόνοι σας τα όσα καταπιάνεται!

Μαρία μου σε ευχαριστώ και κάθε επιτυχία σου εύχομαι ολόψυχα! Ξέρεις πόσο πιστεύω σε εσένα! Είναι συλλεκτική και ανεπανάληπτη!

https://www.syllegw-stigmes.gr/
https://www.mariaparask29-photography.gr/

Σχόλια

  1. Κική μου!
    αγαπημένη μας φίλη και συνοδοιπόρισσα.
    Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, γεμάτη ζεστούς και δημιουργικούς ανθρώπους. Προσωπικά, πέραν της τιμής που μου επιφύλαξες, να είμαι στο πάνελ των ομιλητών, είχα τη χαρά να γνωρίσω και να δω ξανά αγαπημένους bloggers δίνοντας ρεαλιστική βάση στη γνωριμία μας. Και αυτό ήταν πολύ όμορφο.
    Εύχομαι να ζήσεις πολλές τέτοιες στιγμές Κική μου στο άμεσο μέλλον. Εύχομαι να δημιουργήσεις, να πετάς, να γεμίζεις την όμορφη καρδιά σου. Και εμείς να σε καμαρώνουμε από κοντά.
    Να ευχηθώ κάθε επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου, τέτοιες φάσης με τον εαυτό μας, τις περνάμε και πιστεύω πως πρέπει να τις περνάμε για να μην ξεχνάμε αλλά και να μην σταματάμε για τους στόχους μας και φυσικά να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Οπότε μόνο καλό θαρρώφ πως είναι αυτό.
    Εξαιρετική και συγκινητική εκδήλωση!
    Τώρα για τα επόμενα βήματα έ;
    Σ' ευχαριστώ για όλες τις αναφορές!
    Ό,τι κάνω το κάνω γιατί πιστεύω σε σένα όπως κι εσύ σε μένα, οπότε υπάρχει αμοιβαίες κινήσεις αγάπης και αυτό λέει τα πάντα.
    Σε φιλώ και γερά για τις επόμενες επιτυχίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να