Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

τι λερή συνοδεία εαυτούληδων (τούτοι-μου) 
 
 
" Κι ω Θεέ-μου, τι θίασος, τι λερή συνοδεία
εαυτούληδων (τούτοι-μου), να μοιράσουν σαν λύκοι
μεταξύ-τους — για ρόλους-των — κάθε μια-μου αηδία,
κάθε τι ρεζιλίκι.."

Γιάννης Σκαρίμπα -Στάδιον δόξης
(συλλογή Εαυτούληδες 1950)

Με αφορμή τα Σκαρίμπεια 2018
 
 
 
Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα», διοργανώνουν τα «Σκαρίμπεια 2018», τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρίπεια 2018. Ω, Χαλκίδα πόλη!» και το πρόγραμμά τους έχει ως ακολούθως:

Μετά τα μαύρα γεγονότα που πρόσφατα συνέβησαν στην Αττική, οι περί Σκαρίμπα εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Ι. Έκθεση καραγκιοζοφιγούρων, ΦΩΤΟ και προσωπογραφιών του Σκαρίμπα
Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του παραλιακού Δημαρχείου Χαλκίδας από το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 & έως την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 μεταξύ των ωρών 7:00 μ.μ. και 11:00 μ.μ.
Παράλληλα θα προβάλλεται σχετική με την ποίηση του Σκαρίμπα ταινιούλα του Εσπερινού Λυκείου Χαλκίδας.
Ειδικά, κατά την πρώτη ημέρα της εν λόγω δραστηριότητας (Σάββατο 28 Ιουλίου 2018) και ώρα 9 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της εκθέσεως.
ΙΙ. Η γυναίκα στο έργο του Σκαρίμπα θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Κωτσόπουλου την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 και ώρα 9 μ.μ. 
ΙΙΙ. Τα εγκαίνια του Μουσείου-Αρχείου Γιάννη Σκαρίμπα (επειδή έχουν πολύ μουσική) αναβλήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 με τους ίδιους συντελεστές της εκδηλώσεως.

Οδός Λυκόφρωνος 4 (στην πλατεία Αγίου Νικολάου Χαλκίδας) με συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων του κορυφαίου Χαλκιδέου λογοτέχνη, καθώς και άλλων μεγάλων ποιητών από: μέλη της Φ.Ο.Δ.Χ. υπό τον Αρχιμουσικό Πέτρο Πρόκο, του Δημοτικού Ωδείου «Ν. Σκαλκώτα» με την πιανίστα Γιάννα Γκαρά και την Παναγιώτα Φραντζή, την Κατερίνα και τον Γιώργο Ρούσσο του μουσικού σχήματος ΙΑΜΒΟΣ.

Σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ