Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΧΟΙ... ΘΕΕ ΜΟΥ


Εκφραστικοί μου, καλημέρα.
Ελπίζω να σας βρίσκω καλα.
Για κάποιο λογο με διακατέχει μια εξομολογητική διάθεση να το πω…. Θέλω οι τελευταίες μου αναρτησεις να είναι έτσι πιο προσωπικής άποψης και εξιστόρησης γεγονότων. Δεν ξερω γιατι αλλα δεν εχει και σημασία, υπακούω στο μέσα μου.
Που λέτε εκφραστικοί, τις τελευταίες μέρες έχω την τάση το βράδυ να αργώ να κοιμηθώ – παρόλο που έχω πρωινό ξύπνημα – με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ όταν θα έπρεπε και  βρίσκω τρόπους για να χαλαρώσω και να κοιμηθώ όσο πιο εύκολα γίνεται. Ένας τέτοιος τρόπος λοιπόν είναι το να ακούω μουσική. Δεν έχω ραδιο όμως, χάλασαν και τα hands free, όποτε αναγκαστικά στράφηκα σε ένα μουσικό κανάλι που παλιά παρακολουθούσα με χαρά και σκέφτηκα πως θα είναι ιδανικό για να με νανουρίσει.
Εκανα μεγάλο λάθος όμως. Βλέπετε εχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και προφανώς εχουν αλλάξει και πολλά πράγματα στη μουσική βιομηχανία.
Τι εννοώ…
Aντο τραγούδι «μαμά» σας φάνηκε μια φορά χαζό, άκουσα κι αλλα που θα τα χαρακτήριζα πολύ περισσοτερο. Γιατι τα άκουσα, φίλοι. Δεν μιλώ αυθαίρετα, τα άκουσα για να μπορέσω να έχω άποψη αλλα και από περιέργεια για να δω τι είχαν να μου πουν, που δεν είχαν και τίποτα βέβαια. Και επίσης, επειδη θέλω να μιλώ εξακριβωμένα, έβαλα το κανάλι και τις δυο επόμενες ημέρες για να δω αν είχε πάλι παρεμφερή πρόγραμμα ή έτυχε εκείνη την πρώτη φορά, και εκφραστικοί με βεβαιότητα σας λέω, όλο τους ίδιους και τους ίδιους και ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Εντάξει, καθαρό promo δισκογραφικής εταιρείας πιστεύω, συνεργασίες και όλα τα παρελκόμενα.
Πρώτον, ποιοι είναι όλοι αυτοί ρε παιδιά; Και όλοι αυτοί ζουν από αυτό το επάγγελμα; Και ποιος ακούει αυτή τη μουσική; Και να την ακούει βασικά, είναι τοσο μεγάλο αυτό το μερίδιο; Γιατι αυτοί είναι πάρα πολλοί. Και πρόσεξα και τα βιντεοκλίπ τους, ακριβά μου φαίνονται παιδιά, λεφτά υπάρχουν.
Και μετά είναι και το άλλο. Το κανάλι αυτό προωθεί και δυο δικά του event, ένα που κάνει κάθε χρόνο με μουσικά βραβεία και ένα με μόδα και μουσική και έχω να πω, πόσο μα πόσο απογοητεύτηκα όταν είδα τις συνεργασίες των καλλιτεχνών επάνω στην σκηνή. Για όσους ήξερα βέβαια  γιατί τους περισσότερους ούτε τους ήξερα και ούτε θέλω να τους μάθω.  (Μα ποιοι είναι όλοι αυτοί;)
Δεύτερον, γιατί; Γιατι χαλάνε έτσι τα τραγούδια; Όσα έτυχε να ακούσω σε ρεμίξ για τις ανάγκες των εκδηλώσεων ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο, άσε τους κακόμοιρους τους χορευτές που σε κάποια act έμοιαζαν να βαριούνται και να λένε τι κάνω για τα λεφτά. Χάλια! Απορώ γιατί. Αντί για κάθε χρόνο και καλύτερα, κάθε χρόνο και χειρότερα. Αχ και να έκανα εγώ τις εκδηλώσεις αυτές, όλες ριζική αλλαγή. Δεν θέλουμε βλακείες, θέλουμε θέαμα και σίγουρα δεν θέλουμε ψευΤομάγκες, θέλουμε ανθρώπους. Και εγώ έχω τόσες ιδέες να κάνω πράγματα και δεν μπορώ ή αργώ επειδή στηρίζομαι αποκλειστικά στις δίκες μου δυνάμεις και αυτοί που διαθέτουν όλα τα μέσα, κάνουν χαζομάρες. Μα πραγματικά τώρα τους αρέσει; Δηλαδή νιώθουν γεμάτοι από αυτό; Και οι θεατές αλλά και οι συμμετέχοντες – διοργανωτές. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω.
Και συνεχίζω γιατί έχω και αλλά. Κι όλοι αυτοί; Ένα σωρό χαζά ονόματα – παρατσούκλια και όλα στα λατινικά γραμμένα γιατι τι σοι καλλιτέχνης είσαι εσύ αν δεν γράφεις με λατινικά το όνομα σου. Το έμαθα κι αυτό. Στο παρελθόν, άτομο που δεν το περίμενα, γιατί φαινόταν έτσι πολύ ήπιων τόνων κτλ, σε μια ανάρτηση που ειχα κάνει για κάποιο έργο δικό του, μου ζήτησε να γράψω με λατινικούς χαρακτήρες το όνομα του γιατί λέει έτσι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για να την μάθουν και στο εξωτερικό. Μα δεν θα σε μάθουν γλυκιά μου, αυτό είναι το μόνο βέβαιο! Για πολλούς λόγους! Όχι επειδή δεν έχεις ταλέντο, επειδή δεν έχεις καλοσύνη και επειδή βλέπεις τους ανθρώπους σαν ευκαιρίες για να αναδειχθείς και μόνο. Αργά η γρήγορα θα σε πάρουν χαμπάρι. Και εδώ κολλάει το άλλο φαίνεσθαι και άλλο είστε. Πολύ βρωμιά φίλοι, ακόμη και εκεί που δεν φαίνεται, μην σας πω ότι εκεί βρίσκεται η περισσότερη. Θα κάνω κάποια στιγμή ανάρτηση και για όλα αυτά που έχω παρατηρήσει.   
Και κάπως έτσι φτάνω σιγά σιγά στο τέλος τούτης της ανάρτησης. Έχω έτσι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας ένα παραδοσιακό τραγούδι πολύ όμορφο αλλά δεν θα το κάνω, επιλέξτε μόνοι τι θέλετε να ακούσετε μετά από όλα αυτά, αν θέλετε βέβαια. Εγω πάντως, σαν καθαρό οξυγόνο, θα ακούσω μια παλιά Ελληνική τραγουδάρα!

Να περνάτε όμορφα, εκφραστικοί!
Καλό ΣΚ εύχομαι.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα σου Κική μου,
    είδες οι αϋπνίες τι κάνουν ε; Τι πας και ανακαλύπτεις; Δεν έχω ιδέα στην κυριολεξία από όσα περιγράφεις καθώς δεν έχει τύχει να μπω στο κανάλι. Όμως, αυτό που αναφέρεις με κάποια ρεμίξ της σειράς που έχουν ρημάξει όλα τα παλιά Ελληνικά τραγούδια ναι, είναι πληγή. Και δεν μου αρέσει καθόλου. Δείγμα ασέβειας αλλά και ένδειας από κάποιες παραγωγές που καταφεύγουν στο σίγουρο που επιβιώνει τόσα χρόνια μέσα στο συναίσθημα.
    Καλησπέρα Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να