Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΠΕΛΑ, Η ΧΡΙΣΤΟΥΝΕΛΛΑ (μέρος τρίτο)


Καλημέρα εκφραστικοί μου.

Είστε για ένα παιδικό εορταστικό παραμύθι; Είναι η Μπέλα, ένα κόκκινο χριστουγεννιάτικο στολίδι και αυτή είναι η ιστορία της (θεατρικά δοσμένη) Πως δημιουργήθηκε; Μια ανάγνωση εδώ: https://ekfrastite.blogspot.com/2018/12/blog-post_73.html 

Και πάμε γρήγορα γρήγορα, να θυμηθούμε το πρώτο μέρος της εδώ: https://ekfrastite.blogspot.com/2018/12/blog-post_17.html

και το δεύτερο μέρος εδώ: https://ekfrastite.blogspot.com/2018/12/blog-post_18.html

και πάμε τώρα για την τελική ευθεία του :)






«Μπα…» είπε ο Ματίας για να εισπράξει άγρια βλέμματα Μπέλας και Αδάμου.
«Καλά μωρέ, μπορεί να γίνει λίγο πιο χαριτωμένος αλλα σαν εμάς ποτέ. Κι έπειτα δεν εχει όνομα. Μα είναι δυνατόν να μην εχει όνομα; Τον Δέντρο; Μα δέντρο;» Με αστείες κινήσεις απευθύνεται στο κοινό.

Το δέντρο μοιάζει να στενοχωριέται και η Μπέλα του χαμογελά. Ο Αδάμος, δίνει μια καρπαζιά στον Ματία και τον παίρνει αγκαλιά για να αποχωρήσουν από την σκηνή.

«Ας μείνουν για λίγο μόνοι» Ακούγεται ένας ξεφτισμένος απόηχους του Δήμου.

Η Μπέλα και το Δέντρο κοιτάζονται και νιώθουν μια γλυκιά θαλπωρή. Λίγα λεπτά με διστακτικά χαμόγελα και κινήσεις ντροπής μοιάζουν να τους φέρνουν πιο κοντά.

Ξαφνικά, το πρώτο βήμα γίνεται:


Η Μπελα τραγουδά:


ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ


Σε θαυμάζω και σε ακολουθώ
σε ένα πνεύμα γιορτινό
δεν ξέρω πλήρως το σκοπό
μα ότι νιώθω είναι αληθινό


Πράσινο και κόκκινο, μoνίμως ταιριαστό
ένα φύλλο εσύ και ένα στολίδι εγώ
πιασε το χέρι μου, μπες στο ρυθμό
όπου κι εσύ – όπου κι εγω

χαχαχα
θυμάσαι;

(σε αυτό το σημείο πιάνονται με το δέντρο αγκαλιά και χορεύουν)

Τα πρώτα χρόνια της ντροπής
σε ερωτεύτηκα όσο κανείς
έμοιαζες απλησίαστος και υπεροπτικός
μα μην ξεχνάς είμαι στολίδι και είμαι τύπος λαμπερός (κλείνει το μάτι στο κοινό)

Πράσινο και κόκκινο, μόνιμος ταιριαστό
ένα φύλλο εσύ και ένα στολίδι εγώ
πιασε το χέρι μου, μπες στο ρυθμό
όπου κι εσύ – όπου κι εγώ

όπου κι εσύ – όπου κι εγώ
όπου κι εσύ – όπου κι εγώ

(σε αυτό το σημείο στέκονται στην μέση της σκηνής, με αστείο κάπως τροπο και σταματούν να χορεύουν ενώ κοιτάζουν ο ένας τον άλλο)

Σε θαυμάζω και σε ακολουθώ
σε ένα πνεύμα γιορτινό
δεν ξερω πλήρως το σκοπό
μα ότι νιώθω είναι αληθινό

Τα πρώτα χρόνια της ντροπής
σε ερωτεύτηκα όσο κάνεις
έμοιαζες απλησίαστος και υπεροπτικός
μα μην ξεχνάς είμαι στολίδι και είμαι τύπος λαμπερός (κλείνει το μάτι στο κοινό)

χαχαχα
θυμάσαι;

(σε αυτό το σημείο η Μπελα του κάνει υπόκλιση, το δέντρο της φυλάει το χέρι και εμφανίζεται στην σκηνή η Γυναίκα)

σοκαρισμένη τους πλησιάζει, εκείνα μενουν ακίνητα αλλα γελάνε και εκείνη τα προσπερνά, βάζει το χέρι της στο μάγουλο, κοιτάζει τον κόσμο και γεμάτη απορία λέει:

«Ε ποτέ»




________________________ΤΕΛΟΣ!!!!!!!________________________




Αυτή ήταν η Μπέλα, εκφραστικοί μου!
Ένα αβίαστο θεατρικό παραμύθι που προέκυψε και εδραιώθηκε, τόσο ξαφνικά.

Θα μπορούσε, αν είχε γραφεί νωρίτερα, να γινόταν ένα θεατρικό παραμυθάκι μας παιδικής  εκδήλωσης αλλά φέτος δεν το προλάβαμε, του χρόνου ίσως, όμως δεν ήθελα να την κλείσω στο συρτάρι χωρίς να την μοιραστώ μαζί σας!

Καλές γιορτές! Να περάσετε υπέροχα εύχομαι!
Φιλιά πολλά!

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφο! Ελπίζω του χρόνου να το καμαρώνεις στη σκηνή κάποιου σχολείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια ψυχή μου. Με το φως της καρδιάς σου έστησες μια μικρή θεατρική παράσταση γεμάτη τρυφερότητα και συναισθήματα. Είμαι περήφανος για σένα και καμαρώνω τα άλματά σου στην τέχνη. Προχώρα !
    Πολλές καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο κοριτσάκι, θαυμάσιο .Όσο πας και προχωράς σε άλλα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφο Κικίτσα μου!! Και σε θεατρικό;;Είμαι κατενθουσιασμένη μαζί σου. Μπράβο χίλια μπράβο.
    Ευχές για καλές γιορτές σου αφήνω ομορφιά μου να περάσεις ονειρεμένα και να σου φέρουν ό,τι ονειρεύεσαι
    Φιλάκια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ, κορίτσι μου!
    Και αν σου βγήκε και αβίαστα 1000 μπράβο!
    Μακάρι να καταφέρετε να το κάνετε θεατρικό! Ειλικρινά, μακάρι!
    Μια μεγάλη αγκαλιά από εμένα και άπειρα ολόγλυκα ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να μπορέσεις να γράψεις ένα παραμύθι αβίαστα είναι μεγάλη υπόθεση. Πολλά μπράβο για τα χαμόγελα που μας χάρισες. Εύχομαι του χρόνου να το δεις να ανεβαίνει σε σκηνή. Εν τω μεταξύ...καλές γιορτές. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να