Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ


 Η  4η Πανευβοϊκή Ποιητική Συνάντηση "Ποιητική… Αγρυπνία." πραγματοποιήθηκε στις 2 του μήνα στο Θέατρο Ελαιών του Θανάση Αγγέλου. Δεν είχα ξαναπάει, χαθήκαμε με τα κορίτσια αλλά το βρήκαμε και ήταν ένας Παράδεισος. Όμορφος χώρος, ζεστή ατμόσφαιρα, φιλόξενοι άνθρωποι και όλα κύλησαν καλώς Η αλήθεια είναι πως λίγο το άγχος της πρώτης φοράς αλλά η χαρά συνάμα, με έκαναν να μην καταλάβω πως πέρασε η ώρα και να θέλω ακόμη λίγο, σαν να το ζήσω ακόμη μία φορά.

 Δεν ξέρω κατά πόσο θα σας βολέψουν τα λινκ που θα σας δώσω για να δείτε μερικές πράξεις από τη συγκεκριμένη βραδυά αλλά ευτυχώς έχω και μερικές φωτογραφίες. Βέβαια το συναίσθημα δεν περιγράφεται, ούτε εξηγείται, ουτε καν μπορεί να απεικονιθεί σε μια λήψη, όμως ενίοτε, μπορεί να μεταφερθεί στον παραλήπτη με την δική του αύρα. Ας ελπίσουμε, εδώ, να τα καταφέρει.


Η εκπληκτική μας εισαγωγή από την  εκδήλωση: Δ' Πανευβοική Ποιητική Συνάντηση με τίτλο "Ποιητική Αγρυπνία" στο Θέατρο Ελαιών του Θανάση Αγγέλου.
Ποίημα: Ελέους... Ελαιών του Κώστα Μπαϊρακτάρη
Το ποίημα παρουσιάζουν: Φωτιά Ελένη, Στέλλα Σταυρούλα (στον ρόλο της θεάς Αθηνάς), Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος, Κοκονός Ταξιάρχης (στον ρόλο του Ποσειδώνα)












-«…Δεν φανταζόμουνα έτσι τη θλίψη
και το θάνατο
έφυγα και ξαναγύρισα στη θάλασσα.
Τη νύχτα πάνω στην κουβέρτα
του Άη Νικόλα ονειρεύτηκα
μια παμπάλαια ελιά να δακρύζει….»


(Γιώργος Σεφέρης)




Tραγούδι: Ας ερχόσουν για λίγο
Στίχοι: Μίμης Τραϊφόρος
Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ

Σόφη: Μέρσα Χατζηλάμπρου
Λουκάς: Γιώργος Σμπυράκης
Λία: Βασιλική Παππά
Μητέρα: Βάσια Κρητικού

Μουσικοί: Πατήρ Ιωάννης Μάνου και Έφη Μάνου
Ποίημα: Αγγέλου Αθανάσιος - Όλα μιλούν


 https://www.facebook.com/kikh.konstantinou/videos/1506535772781197/?lst=100002743653772%3A100002743653772%3A1537337205




Ποίηση: Φωτιά Ελένη - Είμαι η Ελένη τώρα ετών όσο - όσο
Συγχαρητήρια!!! Μαγική μας Elena Elena

 https://www.facebook.com/kikh.konstantinou/videos/1506592802775494/?lst=100002743653772%3A100002743653772%3A1537337205








Ένα μεγάλο μεγάλο Ευχαριστώ στις φίλες μου, Δήμητρα Βασιλείου και Μαρία Κρυονερίτη που είναι μαζί μου σε όλα θα τολμούσα να πω και με στηρίζουν έμπρακτα και με πάρα πολλούς τρόπους!!!! Είναι σημαντικό να έχεις καλούς φίλους πλάι σου! <3 

Ακόμη ένα μεγάλο Ευχαριστώ και στην κυρία Ξανθή Χόντρου Χιλ για την συνέντευξη και την κάλυψη της εκδήλωσης για το "Κινηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες Group"



" Έλα, στον ύπνο μου, έλα
Έλα, στο όνειρό μου, έλα
Μα στη ζωή μου, μην έρθεις ξανά.

Μείνε απλώς, μια θύμηση "
~~ Η Θύμηση, το ποιητικό πεζό που είχα την χαρά, τιμή και ευκαιρία, να παρουσιάσω στην 4η Πανευβοϊκή Ποιητική Συνάντηση "Ποιητική… Αγρυπνία." στο Θέατρο Ελαιών του Θανάση Αγγέλου, ανάμεσα σε τόσους καλούς, Ευβοείς Ποιητές.


https://www.facebook.com/kikh.konstantinou/videos/1507503972684377/?lst=100002743653772%3A100002743653772%3A1537337205


Αν εξαιρέσει κανείς το πρόβλημα που υπήρχε με το μικρόφωνο, μικροφώνιζε, σταματούσε, ακούγαμε τη φωνή μας διπλή - που αντιμετωπίστηκε όσο αυτό ήταν εφικτό- ήταν μια υπέροχη βραδιά-εμπειρία για εμένα που θέλω να ξαναζήσω.
Ξεχώρισα πολλά έργα μα περισσότερο εκείνο που μιλούσε για τον θάνατο και είδα τον δημιουργό του να δακρύζει. Λυπάμα πολύ που αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα ήχου και δυστυχώς δεν του δόθηκε μια ευκαιρία να τον ακούσουμε ξανά στο τέλος. Θα ήθελα πάρα πάρα πολύ να τον άκουγα ξανά. Ίσως του χρόνου.

Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της χθεσινής εκδήλωσης. Στους οικοδεσπότες μας, την οικογένεια Αγγέλου, στους μουσικούς, τον π. Ιωάννη και την σύζυγό του Έφη Μάνου, στους ηθοποιούς του θεατρικού δρώμενου, στους ποιητές που μας παρουσίασαν κομμάτια ψυχής και στους θεατές που με τόση αγάπη μας αγκάλιασαν, όλους.
Βαθιά συγκινημένη και γεμάτη χαρά που υπήρξα ανάμεσά σας και παρουσίασα τη δική μου "Θύμηση"
Ευχαριστούμε πολύ!!
Μια μαγική βραδιά!
 

Σχόλια

  1. Πόσο όμορφα περάσατε, Κική μου, όλοι εκεί. Μπράβο. Τέτοιες όμορφες βραδιές είναι καλό να επαναλαμβάνονται συχνότερα. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική, πολύ όμορφη σύναξη. Είδα το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα και ταίριαζε απόλυτα σε ένα τέτοιο θέμα. Και ανάμεσα σε όλο αυτό η δική σου ξεχωριστή παρουσία. Για να σε καμαρώνουμε περισσότερο.
    Την καλησπέρα μου να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται από το βλέμμα και τη λάμψη στο πρόσωπό σας πόσο όμορφα περάσετε!
    Να ζείτε πιο συχνά τέτοιες μαγικές βραδιές (χωρίς τεχνικά προβλήματα!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I really like your site and content so much,thanks for sharing the information keep updating, looking forward for more posts.

    ดูหนังออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I see your blog daily, it is crispy to study.
    Your blog is very useful for me & i like so much...
    Thanks for sharing the good information!
    หนังออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να