Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TheMeg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού


Σκηνοθεσια: Τζον Τερτλταμπ
2018 | ΗΠΑ | Διάρκεια 113'
Με τους: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson

Ένα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο.O Τζέισον Στέθαμ, ενσαρκώνει έναν υποβρύχιο διασώστη ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό δράση ύστερα από μια επιχείρηση με καταστροφικά αποτελέσματα. Μερικά χρόνια μετά καλείται να φορέσει και πάλι τη στολή του δύτη, μια κι ένας υπερμεγέθης προϊστορικός καρχαρίας έχει παγιδεύσει το ερευνητικό βαθυσκάφος στο οποίο είναι κυβερνήτρια η πρώην γυναίκα του. Στην συνέχεια, η δράση τον ακολουθεί καθόλη τη διάρκεια του έργου.

Για να είμαι ειλικρινής παρόλο που μου αρέσουν οι ταινίες με επιθέσεις άγριων ζώων από θάλασσα, ξηρά ή αέρα, πάντα μα πάντα νιώθω πως όσες και να δω μοιάζουν μεταξύ τους, δεν έχουν κάτι το παραπάνω απο τις άλλες που έχω δει ώστε να με κεντρίσει και να γίνει για εμένα ξεχωριστή. Για την ακρίβεια ήθελα αυτή να είναι ξεχωριστή και ως προς κάποια σημεία, έγινε.

Τι εννοώ.
Αν έχεις δει τα "Σαγόνια του καρχαρία" του  Σπίλμπεργκ, θεωρώ πως η μνήμη σου θα μείνει για πάντα εκεί. Από τις πρώτες επαφές με το είδος, άλλη γενιά, ωραία μουσική, θαρρώ πως πάντα στη λέξη και μόνο "καρχαρίας" θα τρέχει ο λογισμός σου πάντα εκεί, κάτι αντίστοιχο δηλαδή όπως και στο "Ψυχώ" αν σε κερδίσει μια φορά, σε κερδίζει για πάντα.

Πάμε να δούμε το τρειλερ της ταινίας και στη συνέχεια να μοιραστώ μαζί σας την γνώμη μου.



 Αυτήν την ταινία, περιμένοντας την έκπληξη, ήθελα να την δω από τον Αύγουστο που βγήκε στις αίθουσες, τα καταφέραμε πριν λίγες μέρες και αν και θα την προτιμούσα σε 3D, την είχανε μόνο σε κανονική προβολή. Έχω την εντύπωση πως υπάρχει και σε τριασδιάστατη αλλά δεν είμαι και σίγουρη, αν ξέρει κάποιος ας μας πει.
Βλέποντας λοιπόν και τον πρωταγωνιστή, γνωστό για την δράση του, περίμενα κάτι το πολύ διαφορετικό από όσα έχω δει με καρχαρίες έως τώρα και πιστέψτε με έχω δει πολλά. Στο μέλλον θα σας παρουσιάσω τρείς ταινίες τύπου ντοκιμαντέρ και πιστέψτε με θα σας αρέσουν πολύ.
Δράση είχε και μάλιστα πολύ! Τόσο έντονη που σε κάποια σημεία κατάφερε να με αγχώσει κιόλας. Εντάξει, με τα να ανάλογα εφέ πάντα. 
Οι ήρωες λίγο πολύ προβλέψιμοι και ίδιοι, ξέρετε, πάντα ο τολμηρός, ο αστείος, ο φοβιτσιάρης, ο πλούσιος επενδυτής κτλ κτλ
Μου άρεσε όμως που και η πρωταγωνίστρια "κολύμπησε" μέσα στην δράση, δεν το περίμενα αυτό το ομολογώ (και δεν της φαινόταν κιόλας)

Λάτρεψα το κοριτσάκι και την Πίπιν, το σκύλο που εμφανίστηκε για λίγο. Το κοριτσάκι πάντως, καταπληκτικό και τόσο μα τόσο γλυκό, σε κέρδιζε αμέσως.
Σαν ταινία έχει και το χιούμορ της που σε κάποιες στιγμές με παρέσυρε.
Ωστόσο αυτό που μου άρεσε πάρα πάρα πολύ και για αυτό ήθελα να ήταν και σε προβολή 3D, ήταν στην αρχή, που το ερευνητικό σκάφος πήγε στο βυθό, πραγματικά υπέροχη εικόνα, γενικά όταν βλέπαμε βυθό είτε στην αρχή είτε στη πορεία με τα ειδικά υποβρύχια που πήγαν για τη διάσωση, ήταν εκπληκτικά, αυτό με έκανε να την ξεχωρίσω σαν ταινία.

Επίσης παρατήρησα πως σε αυτή την ταινία η τεχνολογία έκανε θραύση, είχαν κάτι ειδικά μικρά τύπου υποβρύχια που δεν είχα ξαναδεί σε άλλο αντίστοιχο είδος ταινίας. 
Στεναχωρέθηκα η αλήθεια είναι για κάποιες απώλειες των ηρώων και αυτό δείχνει πως μερικοί σε κέρδιζαν άμεσα.

Για το τέλος, θα σας πω άλλο ένα δυνατό κατά τη γνώμη μου σημείο.
Γίνεται κάτι κάπου προς την μέση που δεν το περιμένεις, θεωρώ πως άλλο περιμένεις εκείνη την στιγμή και άλλο γίνεται.

Αυτά εκφραστικοί μου.
Αν σας αρέσουν οι καρχαρίες και η δράση, σας την προτείνω.
Θα χαρώ να μάθω άποψη.

Να έχετε μία όμορφη μέρα!
να βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ’ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο κι έτσι μένει ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο του το πλήρωμα παγιδευμένο. Πηγή: www.lifo.gr
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2018 ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΗΠΑ/Κίνα ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 113 ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ. Σκηνοθεσία: Τζον Τέρτλταουμπ Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπίνγκ, Ρούμπι Ρόουζ Πηγή: www.lifo.gr
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2018 ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΗΠΑ/Κίνα ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 113 ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ. Σκηνοθεσία: Τζον Τέρτλταουμπ Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπίνγκ, Ρούμπι Ρόουζ Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια

  1. Τι βλέπουν τα ματάκια μου πρωί πρωί; καρχαρίες;;; 😨😨😨
    Φεύγω τρέχοντας!!! 😂😂😂
    Καλημέρες! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μια ακόμα πλήρης σινε-πρόταση.
    Κρατώ σημειώσεις Κική μου.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου, η παρουσίασή σου μου κίνησε το ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσω να τη δω. Καλό Σαββατοκύριακο, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι από το είδος των ταινιών που μου αρέσει.Ξέρεις ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός κάνει μόνος του όλες τις σκηνές υποβρυχίως γιατί είναι ολυμπιονίκης καταδύσεων και καταδρομέας υποβρυχίων καταδύσεων του Αγγλικού στρατού.( όπως είναι ..ολοφάνερο είμαι από τις..φαν του!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχτιδουλα μου οχι δεν το ηξερα και χαιρομαι πολυ που το εμαθα απο εσενα
      φιλια πολλα ποολλα

      Διαγραφή
  5. I see your blog daily, it is crispy to study.
    Your blog is very useful for me & i like so much...
    Thanks for sharing the good information!
    หนังออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να