Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιάτικα γλυκά

 

1. Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά

μπισκότα βουτύρου

Αν ψάχνετε, ιδιαίτερα, βουτυρένια και με γιορτινή διάθεση μπισκότα βουτύρου που να λιώνουν στο στόμα τότε συνεχίστε για να δείτε τη συνταγή εδώ.

2. Γλυκές τρούφες – χιονόμπαλες

τρούφες ινδοκάρυδο

Λαχταριστές χριστουγεννιάτικες τρούφες με τριμμένη καρύδα, κακάο και σταφίδες. Διαβάστε τη συνταγή εδώ.

3. Σοκολατένια πάβλοβα

παβλοβα

Ένα ιδιαίτερο γλυκό που είναι τόσο εντυπωσιακό στην εμφάνιση όσο και στη γεύση που θα σας ξετρελάνει! Μπείτε και δείτε τη συνταγή εδώ.

4. Τούρτα Ferrero Rocherτούρτα ferrero rocher

Πρόκειται για την απόλυτη τούρτα των Χριστουγέννων! Με βασικό υλικό τα αγαπημένα Ferrero Rocher θα σας μετατρέψει στους απόλυτους πρωταγωνιστές στο γιορτινό τραπέζι. Τη συνταγή για αυτή την εκπληκτική τούρτα θα τη βρείτε εδώ.

5. Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

χριστουγεννιάτικος κορμός

Buche de Noel το λένε οι Γάλλοι. Κορμό σοκολάτας σε χριστουγεννιάτικη εκδοχή το λέμε εμείς. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και μπορεί να αποτελέσει το τέλειο επιδόρπιο μετά από κάποιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Δείτε τη συνταγή εδώ. 

6. Τα brownies των Χριστουγέννων

χριστουγεννιάτικα μπράουνις

Μπράουνις: Ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων φοράει τα γιορτινά του και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Η συνταγή σας περιμένει εδώ.

7. Γλύκισμα (fudge) λευκής σοκολάτας με φιστίκι και cranberries

fudge λευκής σοκολάτας

Ένα εύκολο γλυκό, κάθε μπουκιά του οποίου θυμίζει… Χριστούγεννα! Μπορείτε να δείτε την υπέροχη αυτή συνταγή εδώ.

8. Η πιο εύκολη συνταγή για τις καλύτερες δίπλες

δίπλες

Δίπλες: Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά των Χριστουγέννων! Και τι πιο ωραίο από το να τις φτιάξετε διαβάζοντας την καλύτερη συνταγή του διαδικτύου από εδώ.

9. Γεμιστά μελομακάρονα

γεμιστά μελομακάρονα

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται. Δείτε λοιπόν εδώ τη συνταγή για τα πιο γευστικά μελομακάρονα που έχετε φάει.

10. Ιταλικό πανετόνε

πανετόνε

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό με άρωμα Ιταλίας! Διαβάστε στην υπέροχη συνταγή εδώ.

11. Μπισκοτένιοι κουραμπιέδες

κουραμπιέδες

Τέλεια συνταγή για κουραμπιέδες, που θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια και τους φίλους! Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τους κουραμπιέδες.

12. Γεμιστή βασιλόπιτα τσουρέκι

βασιλόπιτα τσουρέκι

Τέλεια και πρωτότυπη εκδοχή βασιλόπιτας τσουρέκι γεμιστή με πραλίνα και φουντούκια. Αυτή η βασιλόπιτα θα γίνει η αιτία να περιμένετε την αλλαγή του χρόνου ακόμα περισσότερο, για να τη γευτείτε! Η συνταγή της βρίσκεται εδώ.

 

Πηγή: https://www.foodmaniacs.gr/syntages/12-christougenniatika-glyka/

 

Καλημέρα εκφραστικοί μου!

Επανέρχομαι με Χριστουγεννιάτικες δημοσιεύσεις!

Σχετικά με τα επάνω, θα μπορούσα να τα φάω όλα, να φτιάξω κανένα, ή ίσως, ένα ή δύο!

Καλή επιτυχία όποιοι τα δοκιμάσουν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να

Η Σοφίτα

  Κεντρική Ιδέα Πλοκής Το παλιό οικογενειακό σπίτι στο ορεινό χωριό, έχει την αγάπη σας αλλά περιμένει και τη φροντίδα σας. Η κατάστασή του είναι κακή και εσείς σχεδιάζετε να το ανακαινίσετε. Βρίσκεστε ήδη εκεί αλλά ένα αναπάντεχο πρόβλημα καθιστά άμεσα αναγκαία την επίλυσή του. Ο μοναδικός / μοναδική, από τη γειτονική κωμόπολη, που θα ανέβει στο σπιτικό προκαλεί πραγματικό σοκ με την άφιξή του / της. Ίσως να μη περιμένατε ποτέ να βρεθεί απέναντί σας. Η ξαφνική χιονοθύελλα έχει τα δικά της σχέδια και θα σάς αναγκάσει να μείνετε εκεί, στον ίδιο κλειστό χώρο μέχρι να απεγκλωβιστείτε. Η νύχτα και το παρελθόν έρχεται ξανά. Τι μπορεί άραγε να κουβαλάει αυτό το πρόσωπο; Είχατε ποτέ σχέση μαζί του; ή μήπως προκύπτει μια έμμεση σχέση μαζί του; Τι μπορεί να φέρει; Τι μπορεί να αλλάξει; Μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη;      Καθώς έκλειναν οι πόρτες του λεωφορείου πίσω της, ο καθαρός παγωμένος αέρας την καλωσόρισε, κάνοντας τα μάγουλά της να κοκκινίσουν ελαφρώς. Κοίταξε τριγύρω τ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια