Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για τη δική μας, Άννα!

Εκφραστικοί μου καλημέρα, ελπίζω να σας βρίσκω καλά.

Σήμερα γιορτάζει ένα αγαπημένο μας άτομο εδώ στη μπλοκογειτονιά, η ANNA FLO και θα ήθελα να της ευχηθώ και από εδώ, με τον δικό μου τρόπο, μιας και είναι ένα άτομο που πολύ αγαπώ, για πολλούς και αναρίθμητους λόγους. Την έχω μέσα στη καρδιά μου. Με έχει στηρίξει, αγαπήσει, συμβουλεύσει, ακούσει και πάντα μα πάντα τη νιώθω κοντά μου!

Άννα μου, σε ευχαριστώ και πάντα θα σε ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνεις για εμένα!

Σου εύχομαι ολόψυχα όλα τα καλά του κόσμου για εσένα και την οικογένειά σου! Υγεία και κάθε καλό ολόψυχα! Είσαι υπέροχη, θέλω να το ξέρεις αυτό!


Τούτη η ανάρτηση και το ποίημα παρακάτω, αφιερωμένο για εσένα με πολλή αγάπη!

Φυσικά, πολλές ευχές και για όλες τις εορτάζουσες του κόσμου!

 

 Πρώτα, πάμε να δούμε τι σημαίνει το όνομά σου.


Από τον Μάνο Μηκίδη,
Αριθμολόγος - Μαθηματικός

Το όνομα Άννα που είναι εβραϊκής προέλευσης σημαίνει κυριολεκτικά : χάρις , εύνοια , ευλογία.
Στην Αινειάδα , Άννα είναι η αδελφή της Διδούς. Το όνομα έχει την ιδία σημασία κ’ στα φοινικικά.

Είναι ένα καρκινικό όνομα , μπορεί δηλαδή να διαβαστεί κ’ ανάποδα [όταν το διαβάζουμε το βλέμμα μας , πηγαίνει από αριστερά προς τα δεξιά και μετά από τα δεξιά προς τα αριστερά, όπως δηλαδή θα κινείτο αν παρακολουθούσε έναν κάβουρα (καρκίνο) να προχωρά].

-Το Α ως αρχικό γράμμα (Ο βασικός λίθος του ονόματος)
Η κάτοχος αυτού του ονόματος είναι ένα άτομο που παίρνει πρωτοβουλίες , με ενθουσιασμό , με παρορμητικό , δυναμισμό κι θάρρος.Φθάνει στην επιτυχία ανεξάρτητα με τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν στον δρόμο της.
Αρέσκεται στο να είναι ηγέτιδα-αρχηγός παρά να είναι οπαδός. Έχει σκέψη ανεξάρτητη γεγονός που πολλές φορές την οδηγεί σε απροσδόκητες κι ‘’βιαστικές’’..καταστάσεις.

Απαραίτητο είναι να αναπτύξει την υπομονή της κι να μάθει να συνεργάζεται με τους γύρω της. Ανταποκρίνεται με έναν ενστικτώδη τρόπο σε κάθε ‘’πρόκληση’’ κι το κάνει με δράση κι έντονο ταμπεραμεντο.Δειχνει πείσμα και ξεροκεφαλιά , τόλμη κι αποφασιστικοτητα.Ξερει τι θέλει αλλά το διεκδικεί με λάθος τρόπο. Χρειάζεται προσοχή διότι έχει εγωιστικές τάσεις κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά. Την εκνευρίζει η ..αναμονή και γενικά δεν ..χαλαρώνει εύκολα

Δεν ασχολείται με την γνώμη των άλλων ,τα λέει έξω από τα δόντια και καλό είναι να βάζει κάποιες στιγμές φρένο στις σκέψεις κι τα λόγια της.
Το Α ανήκει στην δυναμική τριάδα , στον Ήλιο κι τον Λέοντα και έχει σαν έμβλημα του το Ξίφος.Μερα του είναι η Κυριακή .Η παύλα αυτού του γράμματος (Α) μπορεί μερικές φορές να θεσει έναν χωρισμό κάλλιστα όμως μπορεί να χρησιμεύει κ’ σαν εξισορροπιστής που πάντα προβλέπει μια αλλαγή δράσης η’ κατοικίας …γενικά καινούργιες δράσεις ,αλλαγή σε υγεία η’ οικονομικά.

Το όνομα έχει 4 γράμματα ,πράγμα που μας δείχνει ότι το άτομο αυτό θα κινηθεί με σταθερότητα , σοβαρότητα , εργατικότητα , ομοιομορφία , μεθοδικότητα αλλά θα πρέπει να προσέχει την μονοτονία , κι την κόπωση-κούραση.

-Ο τελευταίος λίθος- τελευταίο γράμμα του ονόματος.
Μας φανερώνει ποια θα είναι η κατάληξη ,πω ς το άτομο θα δώσει ‘’ζωή στην ζωή του’’. Εδώ συμπτωματικά έχουμε πάλι το γράμμα ‘’Α’’ κι ισχύει ότι γράψαμε παραπάνω. Επιπρόσθετα ερμηνεύουμε κι την αριθμητική αξία του ‘’Α’’ το 1 δλδ .Άρα έχουμε την ολοκλήρωση-κατάληξη του ατόμου με αρχηγικότητα, αυτοδημιουργία, αυτάρκεια , πρωτοτυπία .Προσοχή θέλει στον εγωισμό που οδηγεί σε μοναξιά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

Πηγή: https://www.all4mama.gr/%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%AF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CE%BE/

 

 

 

Η φωτογραφία "Το άγαλμα της μάνας" με την οποία θέλω να συνοδέψω το ποίημα μου,  είναι από το αρχείο της Άννας μας, μπορειτε να ακολουθησετε τη πηγή και να ενημερωθείτε σχετικά.

Πηγή: https://atenizodas.blogspot.com/search?updated-max=2020-11-15T00:52:00%2B02:00&max-results=2&start=2&by-date=false

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΆΝΝΑ


"Άννα" λες, και ευλογία νιώθω να εξαπλώνεται στον αέρα. Μια όμορφη μυρωδιά, μια αγκαλιά, ένα όνειρο και μια ελπίδα, να χορεύουν πλάι μου, να μου μιλούν, να με προτρέπουν να αγγίξω το αύριο.

 "Άννα" λες, και όλα ειρηνικά να λάμπουν στον ορίζοντα, σαν αστέρια που δεν χρειάζονται φως για να δείξουν τη δύναμή τους, τη λάμψη, την ενέργειά τους και πάνω απ' όλα, τη φύση τους.

 "Άννα" λες, και όλα αναζητούν τη θαλπωρή και την αγάπη, γιατί η Άννα δεν ειναι ένα όνομα, δεν είναι μία λέξη, δεν είναι γράμματα στη σειρά, δεν είναι μόνο άνθρωπος, είναι πολλά παραπάνω. 

 "Άννα" λες, και τα συναισθήματα διδάσκουν τι θα πει πάθος για το όνειρο. Σου λένε "μην τα παρατάς" και σου δίνουν έναν δαυλό, για μία ακόμη, "σκοτεινή" μονομαχία.

 "Άννα" λες, και όλα φαντάζουν ιδανικά, σε έναν κόσμο που δεν αγαπά τη τελειότητα,  την αναζητάει όμως.

  "Άννα" λες, και όλα γίνονται όμορφα, γιατί το  απλό αυτό όνομα, κρύβει και γεννά, την καλοσύνη αυτού του τόπου.

 

~~ Για μία Άννα - Κική Κωνσταντίνου

 

Ελπίζω σου άρεσε αγαπημένη μου!

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

Σε φιλώ και σε αγαπώ, πολύ! 

Σχόλια

  1. Κλαίω!!! Από συγκίνηση!! Σ'ευχαριστώ τόσο πολύ
    Φυσικά μου άρεσε, φυσικά είναι ένα μεγάλο δώρο και δείχνει τα αισθήματά σου
    Γλυκιά μου Κική σ'ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι πάντα να λάμπεις όσο γίνεται περισσότερο
    Σ'αγαπώ πολύ
    Φιλιά πολλά και μια μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου τι υπέροχο ποίημα και πόσο ταιριαστό με την Άννα μας! Συγχαρητήρια! Πραγματικά συγκινητικό, και φανερώνει την βαθιά ευαισθησία σου! Όσο για την Άννα μας να την χαιρόμαστε πραγματικά κι εκείνη να χαίρεται ότι αγαπά γιατί το αξίζει! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου,
    για μια ακόμα φορά, η ψυχούλα σου δίνει εξετάσεις και λάμπει με τον καλύτερο τρόπο. Για μια ακόμα φορά μας κάνεις να σε αγαπάμε με την καρδιά μας.
    Ναι, να χαιρόμαστε την Άννα μας. Να είναι καλά, γερή, δυνατή και δημιουργική και πάντα κοντά μας.
    Κική μου τα φιλιά και το σεβασμό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ανάρτηση για τη φίλη Αννα και όλες τις Αννούλες. Ευαίσθητη ψυχούλα, εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να νας ζήσει να την χαιρόμαστε, μπράβο Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφη ανάρτηση για την δική μας Άννα! Υπέροχο το ποίημα που της αφιέρωσες.
    Και εγώ την έχω μέσα στην καρδιά μου έτσι όπως την έχω γνωρίσει μέσα από το blog της.
    Χρόνια της πολλά. Να την χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι όμορφη,τι ευγενική,τι γλυκεια χειρονομία.!!!!
    Πολύ καλή και ενημερωτική η εισαγωγή.
    Όμως υπέροχοι οι στίχοι που ακολουθούν.
    Εύχομαι πάντα να υπάρχει διπλα σου μια Αννα.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω, τι γλυκό, Κική μου! Να χαιρόμαστε την Άννα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να