Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

"ΟΙ ΚΟΝΤΟΜΥΑΛΟΙ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙ - ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣΜια θεατρική παράσταση για μικρά παιδιά και μεγάλα παιδιά.
      κάθε Κυριακή, ώρα 12.00μ.μ. στο Θέατρο Περιτεχνών ΧαλκίδαςΟ Πολιτιστικός Σύλλογος «Περι-Τεχνών» παρουσιάζει το θεατρικό έργο για παιδιά και μεγάλους, «Οι Κοντόμυαλοι».
Το έργο βασίζεται στους «Ηλίθιους» του Νιλ Σάιμον. Επελέγη επειδή περιέχει πληθώρα εξαιρετικών στοιχείων, ιστορικών, ψυχολογικών, ταυτότητας , συνθηκών ζωής, σχέσεων των δυο φύλων, επιρροές της παράδοσης και πολλά άλλα. Ενώ, πέραν της ελεύθερης μεταφοράς του στα ελληνικά, διασκευάστηκε και για παιδιά.


Λίγα λόγια για το έργο
Βγαίνοντας από τη Χαλκίδα και πηγαίνοντας προς τα βουνά, κάποια στιγμή σε μια σκοτεινή και απότομη στροφή θα συναντήσεις μια φθαρμένη πινακίδα που δείχνει πέντε κατευθύνσεις, αριστερά, δεξιά, ευθεία, πάνω και πίσω. Η ταμπέλα γράφει προς Κοντόμυαλο. Το Κοντόμυαλο είναι ένα ορεινό χωριό ξεχασμένο από τον κόσμο. Πριν από διακόσια χρόνια έπεσε στο χωριό μια κατάρα που κάνει τους ανθρώπους (και τα ζώα) να γεννιούνται ηλίθιοι. Αν μιλήσεις για λίγο με κάποιον κάτοικο θα το καταλάβεις. Μπορεί να αλλάξει άραγε κάτι και να χαθεί η κατάρα; Ένας δάσκαλος έφτασε σήμερα το πρωί στο χωριό και έχει μεγάλη όρεξη να μάθει τους ανθρώπους να σκέπτονται, βασική προϋπόθεση για να λυθεί η κατάρα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα συνήθειες, ακόμα και όταν βασανίζονται από αυτές...
Ίσως αν βοηθούσαμε τον Δάσκαλο Λεωνίδα Προσπαθούλη, να τα κατάφερνε; Τι λέτε;


Οι συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νικολαίδης

Παίζουν οι:
Θοδωρής Λάφης - Λεωνίδας Προσπαθούλης
Πέννυ Λεμπέση - Σοφία Ιατρίδη
Βαγγέλης Παπαδέας - Νικόλας Ιατρίδη
Ελένη Πέπε - Λένα Ιατρίδη
Πέρη Καραμούζη - Ακριβή Γουρούνα / Κόμης Βερόνης Αποσόις
Πανωραία Μπλιάχα - Λιλίκα Πάρε Δώσε
Παναγιώτης Ηλίας - Γκόγκος Χαμένος
Στέλιος Λειβαδίτης - Αστέρης Περιστέρης
Ιωάννα Ντεκώ - Δικαστής
 ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕ!
 

Σας περιμένουμε κλείνοντας απαραίτητα την θέση σας στο τηλέφωνο 6934714425

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ